Viu amb salut Viu amb salut

 

 

 

La sida

 

Es transmet per contacte directe amb sang contaminada, per via sexual i de mare a fill (durant l’embaràs, en el moment del part i durant l’alletament). Per contra, no es transmet per picades d’insecte, pel contacte físic o per l’ús compartit d’estris de cuina, ni tampoc en la relació a l’escola o a la feina.

La sida és una malaltia transmissible però evitable. Les principals accions per evitar-ne el contagi són la correcta utilització del preservatiu, i fer servir determinats estris (agulles, màquines d’afaitar o raspalls de dents) de manera individual.

Les persones infectades pel VIH han de ser tractades amb el mateix respecte i normalitat que qualsevol persona sana o malalta. Si se segueixen les mesures de protecció recomanades, aquestes persones no transmeten el virus. És per això que és recomanable fer-se proves de detecció de la sida per poder tractar-la a temps.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número d'octubre

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

24, 25 i 26 de març al nou recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

 

Infarma és el Congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d’Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. La 27a edició d'aquest esdeveniment, organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, juntament amb Interalia, tindrà lloc a la Fira de Barcelona, al nou recinte de Gran Via. Amb el lema Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present, el Congrés farmacèutic es consolida com la gran cita anual del sector per abordar la situació actual de la farmàcia comunitària. Infarma Barcelona 2015 també acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, tradicional cita ja per a les empreses del sector farmacèutic.

Ja es pot accedir a la web del Congrés per consultar les normes de publicació dels pòsters científics i enviar els resums, entre d'altres informacions d’interès.