Viu amb salut Viu amb salut

 

 

Després de l'estiu...

 

Quan acaba l’estiu, hem de tractar la pell i el cabell per sanejar-los de les agressions a les quals els sotmetem durant l’època de les vacances; com ara el sol, el vent i l’aigua del mar i de la piscina.

Pel que fa al cabell, acostumem a pensar que la millor manera de recuperar la seva salut és tallant-li les puntes. Això, però, no és un tractament que solucioni el problema d’arrel. Per fer-ho, és recomanable utilitzar màscares capil·lars i, més endavant, xampús revitalitzants.

D’altra banda, la sudoració i la pèrdua de minerals i aigua produeixen una gran deshidratació i sequedat que, juntament amb les radiacions solars, tenen un efecte molt negatiu en la pell. El més comú és notar el cutis sec i tibant, ja que les cèl·lules de la primera capa es deterioren. Per sanejar la pell, cal eliminar les cèl·lules de la superfície per deixar que emergeixin les de les capes més joves, cosa que podem fer mitjançant un peeling. Un cop eliminades, cal rehidratar la pell amb cremes i sèrums.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de juliol

1a Jornada del Consell 1a Jornada del Consell

 

Ara o mai: fem créixer la farmàcia
 

El 3 de juny va tenir lloc la 1a Jornada del Consell sobre Estratègia i accions per a la farmàcia 2014-2016.

Més de 300 farmacèutics, experts en salut pública i economia de la salut i representants de l’Administració es van congregar sota el lema “Ara o mai: fem créixer la farmàcia. Preparats per donar els serveis que la societat necessita?” per reflexionar sobre la necessitat de comptar amb evidències sobre l’efectivitat de l’actuació dels professionals farmacèutics i de què siguin serveis remunerats.

Les conclusions de la Jornada es compartiran a través del web del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya www.ccfc.cat, juntament amb la gravació de les diferents taules per fer extensives les reflexions que han acollit a tots aquells que no han pogut assistir.