1a Jornada del Consell 1a Jornada del Consell

 

Ara o mai: fem créixer la farmàcia
 

El 3 de juny va tenir lloc la 1a Jornada del Consell sobre Estratègia i accions per a la farmàcia 2014-2016.

Més de 300 farmacèutics, experts en salut pública i economia de la salut i representants de l’Administració es van congregar sota el lema “Ara o mai: fem créixer la farmàcia. Preparats per donar els serveis que la societat necessita?” per reflexionar sobre la necessitat de comptar amb evidències sobre l’efectivitat de l’actuació dels professionals farmacèutics i de què siguin serveis remunerats.

Les conclusions de la Jornada es compartiran a través del web del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya www.ccfc.cat, juntament amb la gravació de les diferents taules per fer extensives les reflexions que han acollit a tots aquells que no han pogut assistir.
 

Viu amb salut Viu amb salut

 

 

Protegeix-te dels insectes

 

A l’estiu, hem de prevenir-nos de diferents factors; un d’ells, els insectes. Per fer-ho, és important aplicar-nos el repel·lent de manera correcta per tal d’estalviar-nos les picades i les malalties que ens puguin transmetre.

Cal tenir en compte que cada repel·lent és eficaç durant un temps determinat (l’etiqueta del producte indica aquestes característiques), i que el seu resultat també depèn de la situació en què és utilitzat. En aquest sentit, algunes activitats poden disminuir el seu efecte, com per exemple, l’exercici físic o la pluja.

En principi, els repel·lents són inofensius des del punt de vista toxicològic però, per si de cas, és aconsellable verificar-ne la tolerància en la pell aplicant-nos-els en una petita regió del braç abans del seu ús. A més, en cas que també t’hagis d’aplicar protector solar, aplica’t-el abans que el repel·lent.

D’altra banda, si la calor ho permet, es poden evitar les picades d’insectes duent roba que ens cobreixi el màxim possible. A més, hi ha repel·lents que s’apliquen sobre la roba.

Llegeix l'article al nostre web de salut.