Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de gener

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

24, 25 i 26 de març al nou recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

 

Infarma és el congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d’Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. Amb el lema "Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present", el Congrés farmacèutic es consolida com la gran cita anual del sector per abordar la situació actual de la farmàcia comunitària. Infarma Barcelona 2015 també acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, tradicional cita ja per a les empreses del sector farmacèutic.

Durant tres dies més de 200 ponents d'àmbit nacional i internacional debatran mitjançant conferències, taules rodones i aules actives, les perspectives del sector farmacèutic. Ja pots consultar el programa en aquest enllaç. Al web d’Infarma també estan disponibles 17 vídeos per apropar-se a alguns dels continguts més rellevants del Congrés, en els quals ponents i moderadors expliquen què és el més destacat de la seva taula i per què és interessant assistir-hi.


Tota la informació sobre Infarma Barcelona a www.infarma.es.

Viu amb salut Viu amb salut

   

Herpes labial

 

L’herpes labial és una infecció vírica que es transmet per contacte directe de persona a persona, o a través d’objectes contaminants com els que es fan servir per menjar i beure. Es caracteritza per l’aparició, en primer lloc, d’una fase prèvia amb sensació de picor, coïssor o formigueig a la pell dels llavis o prop de la boca, seguida d’un envermelliment. A continuació, es formen unes vesícules petites i plenes de líquid clar. A partir d’aquí, comença la fase final en la qual s’assequen les vesícules i apareix una crosta groguenca que, finalment, cau.

En general, l’herpes labial desapareix de forma espontània després d’una o dues setmanes, però es pot reproduir diverses vegades al llarg de la vida. Els motius més freqüents que poden reactivar el virus són, entre d’altres, situacions d’estrès, febre causada per una malaltia infecciosa, la menstruació o l’exposició prolongada al sol.

Llegeix l'article al nostre web de salut.