Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de març

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

Èxit de participació a Infarma Barcelona 2015 

 

Infarma és el congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d'Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. Més de 2.500 congressistes han assistit a aquesta 27a edició, que ha tingut lloc a Barcelona del 24 al 26 de març, i 25.000 professionals del sector farmacèutic han visitat el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, que ha comptat amb la presència de més de 328 expositors. Amb el lema "Orientats a l'acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present", un any més el Congrés farmacèutic s'ha consolidat com la gran cita anual del sector per abordar la situació actual de la farmàcia comunitària.

Durant tres dies més de 200 ponents d'àmbit nacional i internacional es van donar cita per parlar, mitjançant les 10 taules de debat i més de 60 aules actives, dels nous serveis que ofereixen les farmàcies al pacient de forma creixent, així com debatre l'actualitat i les perspectives del sector.


Tota la informació sobre Infarma Barcelona a www.infarma.es 

Viu amb salut Viu amb salut

   

Herpes labial

 

L’herpes labial és una infecció vírica que es transmet per contacte directe de persona a persona, o a través d’objectes contaminants com els que es fan servir per menjar i beure. Es caracteritza per l’aparició, en primer lloc, d’una fase prèvia amb sensació de picor, coïssor o formigueig a la pell dels llavis o prop de la boca, seguida d’un envermelliment. A continuació, es formen unes vesícules petites i plenes de líquid clar. A partir d’aquí, comença la fase final en la qual s’assequen les vesícules i apareix una crosta groguenca que, finalment, cau.

En general, l’herpes labial desapareix de forma espontània després d’una o dues setmanes, però es pot reproduir diverses vegades al llarg de la vida. Els motius més freqüents que poden reactivar el virus són, entre d’altres, situacions d’estrès, febre causada per una malaltia infecciosa, la menstruació o l’exposició prolongada al sol.

Llegeix l'article al nostre web de salut.