Viu amb salut Viu amb salut

 

 

 

Acidesa d'estómac 

 

L’acidesa d’estómac és una sensació ardent i dolorosa que es presenta a l’esòfag. El dolor pot començar al pit i irradiar-se cap al coll o la gola, acompanyat d’un sabor agre o amarg. En general es tracta d’una sensació molt comuna: el 10% de la població n’experimenta els símptomes almenys una vegada per setmana. En el cas de les dones embarassades, el 25% pateixen acidesa.

L’acidesa pot solucionar-se amb la presa d’un antiàcid, però en cas d’acidesa continuada cal consultar el metge. D’altra banda, hi ha diferents factors que poden fer augmentar l’acidesa: l’embaràs, vestir roba estreta que faci pressió sobre l’estómac, fumar, prendre cafè, alcohol o xocolata, entre d’altres.

Alguns consells per evitar l’acidesa d’estómac són: aixecar el capçal del llit, sopar almenys 2 o 3 hores abans de ficar-se al llit, perdre quilos en cas de tenir-ne excés, evitar àpats pesats, fer àpats lleugers i amb poc greix, i evitar la roba i els cinturons estrets.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de novembre

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

24, 25 i 26 de març al nou recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

 

Infarma és el congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d’Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. Amb el lema Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present, el Congrés farmacèutic es consolida com la gran cita anual del sector per abordar la situació actual de la farmàcia comunitària. Infarma Barcelona 2015 també acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, tradicional cita ja per a les empreses del sector farmacèutic.

Oberta la convocatòria de pòsters científics: consulta les bases i presenta la teva proposta fins el 2 de febrer de 2015.

www.infarma.es